hur du beter dig i naturen

Hur beter man sig i naturen?

Att komma ut i naturen är någonting som många uppskattar. Det gäller dock att man rör sig i naturen med stor försiktighet för att man inte ska skada eller förstöra. Ofta kommer man långt genom att använda sig av sitt förstånd. Det vill säga, du får inte lämna spår efter dig i form av skräp eller bryta kvistar. Det är viktigt att du inte förstör naturen och lämnar naturen som den var när du fann den.

I Sverige finns allemansrätten. Detta är ett fantastiskt fenomen som inte är alla länder förunnat. Faktum är att det är mer regel än undantag att någon äger marken och att man inte får vistas på den i andra länder. I Sverige får du röra dig fritt i skogen och naturen för att vandra, motionera, samt plocka bär och svamp.

Om du vill göra upp en eld så ska du samla pinnar och ved från marken. Du får inte skada ett levande träd för att du ska kunna göra upp en eld. Om du tänker vistas i naturen ett längre tag bör du ha vattenavvisande plagg och skor, du bör även se till att ha med dig ett bra vindskydd. Försök bära en enkel packning om du ska vandra långt.

När du är ute i naturen är det viktigt att du inte gör upp en eld där den kan sprida sig, du vill inte ställa till med en skogsbrand. Det är även viktigt att du alltid ser till att ha vatten nära till hands för att snabbt kunna släcka elden samt aldrig lämnar en eld oövervakad.

Se till att inte skrämma vilda djur runt omkring, det kan vara bra att spela lite musik på en lägre volym för att inte överraska en björn. Däremot bör du aldrig smälla smällare i skogen eller liknande. Ha respekt för naturen runt omkring dig.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *